Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România are în vedere participarea la misiunea Resolute Support din Afganistan, în 2016

ro

25 Jun, 2015 21:30 1730 Marime text
Autorităţile române au în vedere participarea la misiunea Resolute Support din Afganistan, în 2016, a declarat, astăzi, la reuniunea ministerială a NATO, ministrul Apărării, Mircea Duşa, exprimând flexibilitatea în ceea ce priveşte configurarea acesteia, în funcţie de cerinţele misiunii. La reuniunea miniştrilor aliaţi ai Apărării, desfăşurată miercuri şi joi, la Bruxelles, a fost abordată şi problematica Afganistanului, din perspectiva actualului angajament al NATO, prin intermediul misiunii Resolute Support, discuţiile miniştrilor apărării concentrându-se asupra evoluţiilor de securitate şi, mai ales, a modului de gestionare a responsabilităţilor în asigurarea securităţii de către forţele de securitate şi apărare afgane, se arată într-un comunicat MApN.
În acest context, Mircea Duşă a reafirmat angajamentul României în susţinerea procesului de stabilizare şi reconstrucţie a Afganistanului. Totodată, el a menţionat efortul semnificativ privind participarea României la Resolute Support (locul al treilea în rândul contributorilor aliaţi), trupele române "acţionând într-un perimetru geografic extins care include zone cu nivel ridicat de risc (asigurarea protecţiei Aeroportului Internaţional Kandahar), conform Ministerului Apărării Naţionale.
De asemenea, ministrul Apărării a exprimat sprijinul pentru derularea la nivel aliat a unui proces de analiză vizând definirea coordonatelor temporale ale angajamentului NATO în Afganistan, cu luarea în considerare a condiţiilor şi provocărilor de securitate din acest teatru de operaţii.
Duşa a arătat că autorităţile române au în vedere participarea la misiunea Resolute Support în anul 2016, exprimând flexibilitatea în ceea ce priveşte configurarea acesteia, în funcţie de cerinţele misiunii.
În marja reuniunii ministeriale a fost organizată, la invitaţia Germaniei, o reuniune a statelor participante la misiuni în regiunea de nord a Afganistanului (Comandamentul Aliat pentru Instruire, Consiliere şi Asistenţă Nord TAAC-N).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii