Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România a fost reprezentată la Sci-Tech Challenge de cinci elevi constănțeni

ro

27 Apr, 2015 18:59 2068 Marime text
 
În perioada  21-23 aprilie, peste 50 de elevi din nouă țări europene au participat la a șasea ediție anuală a Sci-Tech Challenge, eveniment desfășurat anul acesta la București.
 
Participanții s-au calificat câștigând finală națională Sci-Tech Challenge în țările lor. Echipele de elevi au avut la dispoziție 24 de ore pentru a dezvolta o soluție inovatoare de reducere a emisiilor de carbon pentru organizarea concursului.
 
Depășind barierele de limbă și de cultură, liceenii au aplicat cunoștințele STEM, creativitatea și abilitățile lor antreprenoriale pentru a răspunde acestei provocări.
 
Echipa câștigatoare, formată din Juliette Duval (Franța), Lauren Sillis (Belgia), Jack Francis (Marea Britanie), Mattia Fusetti (Italia) și Arkadiusz Przywecki (Polonia), a fost aleasă în bază spiritului lor de echipă, abilităților excelente de prezentare și ideii inovatoare remarcabile. Conceptul „Covorul magic" reprezintă o invenție tehnologică ce produce energie cu ajutorul forței de frecare statice și care reduce, în același timp, consumul de energie prin numărul oamenilor ce vor urmări concursul Eurovision de acasă, din față televizorului. De asemenea, prin montarea unor ecrane mari în orașele din Europa și a unor „covoare magice", echipa a sugerat că energia va putea fi produsă prin simplă deplasare a spectatorilor.
 
România a fost reprezentată la Sci-Tech Challenge de cinci elevi constănțeni. „În master planul realizat de echipa mea, numit Phoenix, am propus reducerea emisiilor de CO2 și a costurilor economice ale concursului Eurovision. Vrem să încurajăm oamenii să vina la Viena cu trenul și să urmărească spectacolul pe ecrane mari, amplasate în spații publice. De asemenea, ne-am gândit la un sistem  prin care să economisim și să generăm energie în timpul concertelor, folosind tehnologii inovatoare", a  spus Andra Mantighian, elevă la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța, parte din echipă clasata pe locul al II-lea. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii