Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românca Viviana Grădinaru își va prezenta invenția în fața lui Barack Obama

ro

23 Feb, 2016 23:16 3116 Marime text
 
Viviana Grădinaru, o femeie din Vaslui va fi primită de președintele Barack Obama la Casa Albă, pentru o invenție recunoscută internațional în cadrul unei ceremonii speciale la Washington DC, în această primăvară, conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale ale SUA.
 
Românca a dezvoltat o tehnică prin care corpul unui şoarece devine transparent, astfel datorită descoperirii sale se deschid noi porți către o nouă generație de terapii pentru afecţiuni ce variază de la autism la durere cronică.
 
„Acești oameni de știință aflați la începutul carierei ne arată calea spre eforturile noastre de a înțelege și confrunta provocările de la schimbările climatice până la sănătate și bunăstare. Îi felicităm pe acești oameni și realizările lor și îi încurajăm să continue să fie un exemplu pentru ingenuitatea și promisiunea incredibilă a poporului American.”, a declarat președintele Obama, potrivit stiridiaspora.com.
 
În fiecare an Obama îi premiază pe cei mai buni cercetători și oameni de știință care contribuie la dezvoltarea economiei, educației, medicinei, ingineriei și mediului.
 


Sursa foto: Facebook - Viviana Grădinaru
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii