Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Robert Cazanciuc – „ Construim un cartier al justiţiei”

ro

18 Oct, 2015 16:58 1181 Marime text
 
Ministrul Robert Cazanciuc a anunțat astăzi că un proiect de hotărâre privind amenajarea unui cartier al justiţiei în zona centrală a Bucureştiului, pe un teren viran de lângă Biblioteca Naţională, va fi lansat în dezbatere publică săptămâna viitoare.
 
„Săptămâna viitoare vom lansa în dezbatere publică o hotărâre de guvern prin care încercăm, pe un teren în centrul Bucureştiului, abandonat în momentul de faţă, să construim un cartier al justiţiei care să reunească cele mai importante sedii din Bucureşti. Sunt 17 sedii în care funcţionează, într-un fel sau altul, justiţia în momentul de faţă, cu nişte costuri foarte mari, cu sedii improprii. Terenul din centrul Bucureştiului, identificat în faţa Bibliotecii Naţionale, este cel propice pentru asemenea infrastructură. Am avut discuţii cu experţi ai Băncii Mondiale şi acest proiect de regenerare urbană în jurul cartierului justiţiei, realizat împreună cu Ministerul Culturii, spre exemplu, ar putea fi cel mai amplu proiect din România după 1989. Dacă vom fi riguroşi şi dacă ne vom uita la câteva exemple din Europa ce se află în derulare în momentul de faţă putem să punem pe harta Bucureştiului un spaţiu urbanistic în care să-ţi facă plăcere să vii”, a transmis ministrul Justiţiei pentru postul de televiziune Pro TV.
 
Cartierul ar urma să găzduiască instituţii din domeniul justiţiei, dar şi instituţii culturale şi de recreere.
 
„Este vorba de un teren de unsprezece hectare, cea mai mare parte a terenului se află în proprietatea statului în momentul de faţă şi încercăm, împreună cu Ministerul Culturii în principal, să ridicăm o zonă de cultură şi justiţie, pornind de la o realitate. Avem Tribunalul Bucureşti, cea mai mare instanţă din România, avem opereta, avem Ministerul Culturii, avem Biblioteca Naţională. Bucureştiul are nevoie de o sală de concerte (...), acesta este, credem, un loc potrivit pentru a dezvolta acest proiect. (...) Discutăm de un parc central, de o sală de concerte, de câteva clădiri de justiţie”, a mai declarat Robert Cazanciuc.
 
Însă nu a fost încă estimată valoarea totală a proiectului, dar investiţiile s-ar putea ridica la câteva milioane de euro, finanţarea urmând să fie obţinută de la Banca Mondială.
 
„Mi-e greu să avansez o sumă în momentul de faţă, noi ne propunem un acord cu Banca Mondială pentru acest proiect. Avem în derulare un acord cu Banca Mondială de 130 de milioane de dolari de mai mulţi ani, acesta este un proiect mai ambiţios. (...) Noi am vrea ca în 2018, când România o să facă o sută de ani, să avem cel puţin o clădire funcţională în acest ansamblu”, a mai elatat ministrul Justiţiei în cadrul emisiunii de televiziune.  



Sursa foto: ziuanews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii