Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rizea, sub control judiciar sub cauțiune. Trebuie să scoată din buzunar 1,5 milioane de lei

ro

10 Mar, 2016 10:30 1627 Marime text
 
Procurorii au stabilit ca deputatul Cristian Rizea să fie cercetat sub control judiciar, stabilind o cauțiune de un milion și jumătate de lei.
La ieșirea din DNA, Rizea a declarat că și-a invocat copilul în declarația din plen doar în contextul în care procurorii au afirmat că este ”un pericol pentru ordinea publică”.
 

”Eu cred că nu sunt. De asta am spus-o. Sunt un tată responsabil, sunt în cursul acestui proces de adopție, am o familie și de aceea nu cred că sunt un pericol pentru ordinea publică”, a spus Rizea.

 
Cristian Rizea a scăpat de arest după ce plenul Camerei Deputaţilor a încuviinţat reţinerea acestuia, însă nu și arestarea sa.

Oficial de la DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 10.03.2016, față de inculpatul
 
         RIZEA CRISTIAN, deputat, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
         - trafic de influență,
         - spălarea banilor, în formă continuată (două acte materiale) și
         - influențarea declarațiilor (doua fapte).
 
         Inculpatul va depune, în termen de 7 zile de la data emiterii prezentei ordonanțe, o cauțiune în valoare de 1.500.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție.
 
        Măsura a fost dispusă în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală și prevenirii săvârșirii altor infracțiuni, în condițiile în care Parlamentul României – Camera Deputaților a respins cererea de încuviințare a arestării preventive a inculpatului Rizea Cristian.
 
         Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Rizea Cristian trebuie să respecte următoarele obligații:
 
          a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat,
           b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
            c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
           d) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare,
           e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.
 
            Inculpatului Rizea Cristian i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
 
              Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii