Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Riscurile deplasării cu trenul sau cu avionul...

ro

22 Aug, 2015 20:39 1702 Marime text
Temerile legate de un potenţial atac terorist în timpul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun au crescut după atacul armat de ieri după-amiază, când trei persoane au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul într-un tren de pe ruta Paris-Amsterdam.
 
”Experţii spun că aceste temeri sunt întemeiate, cel mai recent studiu în acest sens arătând că trenurile sunt, într-adevăr, de patru ori mai vulnerabile din acest punct de vedere decât avioanele”, informează Express. Statisticile arată că au fost de patru ori mai multe decese în trenuri decât în avioane, în urmă unor atacuri, în perioada 2002 - 2011. Au fost incluse şi atentatele de la metroul londonez, în urmă cărora 39 de persoane au murit, în 2005. N-au fost uitate nici exploziile de la metroul din Madrid, când 191 de persoane au murit şi peste 2.000 au fost rănite, incident întâmplat în 2004.
 
Riscul a crescut mai ales în ultimii ani, autorul studiului, profesorul Arnold Barnett, remarcând că în perioada 1982 - 1991 nu au existat decese suspecte în trenuri. Cu toate acestea, în mai toate ţările se investeşte mai mult în securitatea din aeroporturi şi avioane, în detrimentul gărilor şi trenurilor. SUA, de exemplu, cheltuiesc de nouă ori mai mult cu securitatea avioanelor decât cu cea a trenurilor.
 
Ministrul francez de Interne a declarat că incidentul "ar putea fi de natură teroristă". Anchetă deja deschisă în acest caz va stabili acest lucru. 


sursa foto: royaltv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii