Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezidențiat descentralizat și subiecte unice, asta vor studenții mediciniști

ro

23 Feb, 2016 13:33 1841 Marime text
Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanții Federației Asociațiilor Studenților la Medicină, ocazie cu care tinerii medici au solicitat desfășurarea descentralizată a concursului de rezidențiat în cele șase centre universitare, dar și subiecte unice.
 
Aflăm dintr-un comunicat că reprezentanții studenților au cerut ca, anul acesta, concursul să fie organizat la fel ca în anii trecuți, descentralizat, în cele șase centre universitare - București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.
 
De asemenea, studenții au solicitat subiecte unice în toate cele șase centre, iar Comisia de elaborare a acestora să fie stabilită la nivel național și alcătuită din membrii celor șase universități. Subiectele vor fi elaborate din Compendiul nou aprobat.
 
"S-a mai convenit ca tematica de concurs să fie comunicată de către Ministerul Sănătății pe pagina de web a instituției (www.ms.ro) și prin publicația de specialitate "Viața Medicală", în cel mai scurt timp", se mai arată în comunicatul citat.
 
Studenții i-au mai solicitat ministrului Sănătății ca repartiția concurenților să se facă pe fiecare centru, în funcție de punctajul descrescător și, după acest proces, aceștia să poată opta și pentru locurile rămase neocupate la nivel național, în urma unei repartiții conform unui clasament național.
 
În comunicatul MS se arată că Patriciu Achimaș-Cadariu a fost, în principiu, de acord cu solicitările venite din partea tinerilor medici, dar le-a cerut acestora un document scris cu toate solicitările stabilite în cadrul întâlnirii. De asemenea, s-a convenit ca, la înscriere, candidatul să semneze o declarație prin care își exprimă acordul cu privire la noile condiții de organizare și desfășurare a concursului, relatează Agerpres.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii