Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revoltă la spitalul din Brăila. Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene

ro

14 Sep, 2010 22:26 1830 Marime text

protest_medicirtv_24930500.jpgMai mulţi medici au fost răniţi pe holul spitalului. Revolta a izbucnit după ce oamenii au aflat că le vor fi reduse salariile, iar unii dintre ei vor fi concediaţi.

100 de cadre medicale din Spitalului Judeţean Brăila protestează. Potrivit primelor informaţii, medicii au spart uşa spitalului şi mai mulţi dintre ei au fost răniţi într-o altercaţie produsă pe holul unităţii medicale.

"Iniţial cadrele medicale au intrat într-un mic conflict cu angajaţii firmei de pază. Ne-am deplasat urgent în zonă. Angajaţii spitalului sunt în curtea spitalului iar în acest moment continuă cu strigăte în curtea spitalului. Ei scandează doar împotriva conducerii", a spus la Realitatea Tv, purtătorul de cuvânt al IPJ Bărila, Jenel Şogor.

În timpul manifestaţiei s-au folosit şi gaze lacrimogene.

"Până la sosirea forţelor de ordine angajaţii firmei de pază au folosit spray-uri lacrimogene. Nu ştim încă în ce condiţii. Se vor desfăşura cercetări şi se va stabili dacă era necesară folosirea lor sau nu", a spus reprezentantul Jandarmeriei, Sorin Neftode.

El a recunoscut însă că în momentul în care jandarmii au ajuns la faţa locului nicio persoană nu era în pericol.

Jenel Şogor susţine că directorii spitalului nu sunt în pericol şi că în acest moment se poartă discuţii pentru rezolvarea conflictului.

Cadrele medicale sunt supărate că salariile le-au fost micşorate cu mai mult de 25% şi le-au fost tăiate şi sporurile de când spitalul a fost preluat de Consiliul Judeţean.

'Ministerul Sănătăţii a făcut descentralizarea managementului unităţii sanitare, iar Consiliul Judeţean a decis că acest spital trebuie supus unor reduceri de personal şi reduceri salariale total nelegale. Acestea sunt reacţiile salariaţilor', a declarat Adrian Bîrea, vicepreşedinte Sanitas.

'Ne-au spus că nu se mai dau sporurile şi ajungi acasă cu salariu sub 400 de lei. Aşa ceva nu se poate. Oamenii sunt nemulţumiţi că se taie din salarii, din posturi', a spus un angajat al spitalului.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii