Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revoltă internaţională privind masacrul câinilor din Constanţa! Primăria promite să ia măsuri

ro

16 Sep, 2016 16:02 3062 Marime text
Peste 60.600 de oameni din întreaga lume au semnat o petiţie prin care îi cer primarului oraşului Constanţa, Decebal Făgădău să oprească uciderea inutilă a câinilor fără stăpân din oraş, se arată într-un comunicat al organizaţiei pentru protecţia animalelor Save the Dogs.

Reprezentanţii ONG-ului, alături de cei de la World Animal Protection au mers, săptămâna aceasta, la Primăria Constanţa unde au purtat o discuţie cu viceprimarul Dumitru Babu. Activiştii au cerut introducerea unei strategii umane de control a populaţiei canine din municipiu.

În cadrul discuţiei, viceprimarul Dumitru Babu a promis să dezvolte un Program de Gestionare a Populaţiei Canine.  Acesta va include: dezvoltarea şi implementarea unui regulament local având un departament special în cadrul municipalităţii, o campanie de sterilizare gratuită pentru câinii cu stăpân, promovarea informaţiilor despre microcipare în rândul cetăţenilor Constantei, prelungirea perioadei actuale de păstrare a unui câine în adăpost înaintea eutanasierii de la 14 la cel puţin 30 de zile, şi redeschiderea adăpostului public în 6 luni cu introducerea unui program de adopţii.

Mai mult, Babu a promis implementarea programului educaţional naţional al World Animal Protection cu privire la deţinerea responsabilă de animale de companie, susţin reprezentanţii Save the Dogs în comunicatul citat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii