Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revistablogurilor.ro Iată cum scapi de mahmureală - Cele mai eficiente rețete!

ro

26 Dec, 2015 16:36 1910 Marime text
Mahmureala de a doua zi le dă probleme bărbaților, dar nici femeile nu se lasă, în ultima vreme. Numai că mahmureala trebuie combătută. Cele mai eficiente rețete nu sunt cele bazate pe celebra zicală ”cui pe cui se scoate”.
 
1. Hidratați-vă bine! Potrivit nutriționistului, alcoolul induce, prin multiple mecanisme, deshidratarea organismului, motiv pentru care consumul de alcool trebuie însoţit de o hidratare corespunzătoare. ”Spre exemplu, la o porţie de bere (350 de mililitri de lichid) se bea o porţie de apă. Şi tot aşa, alternativ, indiferent de băutura alcoolică ingerată. Important este ca hidratarea să se facă din timp”, explică specialistul.
2. Nu asociați alcoolul cu cafeaua sau băuturile energizante, care conțin și ele cafeină. ”Cafeaua întârzie efectul psihic al alcoolului, dar nu îl suprimă. Creează, pe moment, o senzaţie bună, care va fi plătită urât în ziua următoare”, spune medicul.
3. O altă rețetă care are efect benefic dacă este luată înainte de a consuma alcool: pâine prăjită cu unt.
4. Nu amestecați băuturile și nu depășiți măsura! ”Consumul raţional este cuprins între două şi patru porţii. O porţie înseamnă 40 de mililitri de tărie sau 150 de mililitri de vin sau 350 de mililitri de bere”, explică Marius Călinici.
5.Beți ceaiuri și sucuri! Recomandate sunt ceaiul de mentă sau sunătoare, fiertura de ghimbir, zeama de varză şi sucurile de citrice.
 
Sursa foto: sanatate.bzi.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii