Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţinut după ce a forţat ieşirea din ţară prin P.T.F. Vama Veche

ro

28 Mar, 2012 15:33 722 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu colegii bulgari, au identificat şi reţinut în apropierea frontierei de stat cu R. Bulgaria un cetăţean român care, aflat la volanul unui autoturism, a forţat ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche.
 
Cetăţeanul român, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, este cercetat penal pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.
În data de 27 martie, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bucureşti şi condus de cetăţeanul român P.G. de 40 ani. Şoferul a ignorat semnelele de oprire, efectuate în mod regulamentar de lucrătorii români şi bulgari din P.T.F. Vama Veche, demarând în trombă peste jaloanele existente pe carosabil. Imediat, un echipaj mixt format din poliţişti de frontieră români şi bulgari a plecat în urmărirea fugarului, reuşind să-l reţină la aproxiamativ 500 de metri pe teritoriul Bulgariei. Pentru că persoana în cauză emana halenă alcoolică, s-a dispus testarea cu aparatul etilotest de către reprezentanţii Poliţiei Rutiere din Mangalia, rezultând o alcoolemie de 0.36 mg/litru în aerul respirat. Pe numele şoferului domiciliat în Bucureşti a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ieşire/intrare din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, cu modificările şi completările ulterioare.

  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii