Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reţete compensate doar cu adeverinţă de la Fisc

ro

22 Feb, 2014 16:23 1392 Marime text
Persoanele cu pensia sub 700 de lei vor fi obligate să prezinte adeverinţe de venit de la Fisc dacă vor să primească în continuare medicamente compensate.

REŢETE COMPENSATE. Decizia a fost impusă din cauză că s-a constatat că trei milioane de pensionari au primit reţete subvenţionate mai mult decât era legal, potrivit Ziarul de Iaşi.

Sute de pensionari ieşeni riscă să rămână fără tratamente din cauza birocraţiei. Vârstnicii cu pensii sub 700 de lei nu vor mai avea dreptul la REŢETE COMPENSATE aproape în totalitate, decât dacă aduc adeverinţă de venit de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), pentru a face dovada veniturilor pe care le încasează lunar.

MEDICAMENTE COMPENSATE. Această decizie a fost luată în contextul în care, la nivel naţional au fost descoperiţi aproape trei milioane de pensionari care au beneficiat în mod ilegal de reţete compensate 90%, în loc de 50%, aşa cum era normal.

Astfel, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) consideră ca medicii care au prescris reţete pentru cei care nu aveau acest drept conform legii, trebuie să suporte diferenţa de 40%, în condiţiile în care cadrele medicale nu pot verifica situaţia fiscală a pacientului în cauză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii