Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Rețele de traficanți internaționali de droguri și persoane, destructurate în România (video)

ro

29 Jul, 2015 18:27 2621 Marime text
 
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău  împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău au efectuat, la data  de 28.07.2015,  18 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două  grupuri infracţionale organizate specializate în trafic internaţional de droguri, comercializarea ilegală de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, camătă, trafic de persoane şi ultraj.
 
     În cauză, există suspiciunea rezonabilă că primul grup infracţional   a desfăşurat operaţiuni cu produse susceptibile de a produce efecte psihoactive, constând în procurarea din ţară sau importând din China  astfel de produse, ridicarea lor de la societăţile de curierat, depozitarea, producerea, porţionarea şi ambalarea acestora, precum şi comercializarea, către diverşi consumatori tineri de pe raza municipiului Bacău, cu sume cuprinse între 100 - 200 lei doza.
 
    Totodată,  în ceea ce priveşte cel de-al doilea grup infracţional, în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu data de 02.03.2015, inculpaţii, în cadrul aceleaşi rezoluţii infracţionale,  au procurat şi distribuit către diverşi consumatori,  droguri şi produse cu efecte psihoactive, cu sume cuprinse între 100 - 200 lei doza.
 
    Din materialul probator administrat a rezultat faptul că membrii grupului infracţional se ocupau şi de activităţi ilegale de trafic de persoane, racolând mai multe tinere, pe care le exploatau prin obligarea la practicarea prostituţiei. Totodată, în perioada martie – iulie 2015, inculpaţii au desfăşurat activităţi ilegale de cămătărie, constând în predarea către diverse persoane a unor  sume de bani sub formă de împrumut şi de recuperare a acestor sume şi a dobânzilor aferente.
 
    Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, la data de 28.07.2015, pe raza municipiului Bacău, s-a procedat la prinderea în flagrant a suspecţilor C.R. şi F.C.V. după ce au ridicat un pachet de la o firmă de transport coletărie internaţională.
 
    Cu ocazia acţiunii de prindere în flagrant suspectul C.R., în scopul de a-şi asigura scăparea, aflându-se la volanul unui autoturism, a încercat să penetreze barajul de autovehicule ale organelor de urmărire penală care îi blocau calea, degradând  2 autovehiculele ale organelor de urmărire penală, motiv pentru care s-a fost folosit armamentul din dotare trăgându-se 2 focuri de armă în plan vertical.
 
     În interiorul coletului a fost găsită cantitatea de 100, 87 grame de Alfa - PVP drog de risc şi ethylone, substanţă care face parte din clasa beta-keto amfetamine cu proprietăţi stimulente.
 
    Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate aproximativ 2, 5 litri substanţe lichide, 100 grame substanţe sub formă de pulbere şi o presă, bunuri susceptibile de a fi folosite la producerea de comprimate tip ecstasy, 52 de comprimate şi fragmente vegetale, laptop-uri şi tablete,  telefoane mobile, 2 râşniţe pentru mărunţit substanţe vegetale, 1 cântar electronic, suma de 3445 euro, 290 lire sterline, 150 dolari SUA şi 7553 lei.
 
    Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău  au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de 10 inculpaţi urmând să fie prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă.
 
    Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul de specialitate al D.O.S.-S.O.S. Bacău şi Iaşi, D.I.P.I., B.C.C.O. Galaţi, B.C.C.O. Suceava, S.C.C.O. Neamţ, Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău şi I.P.J. Bacău.
 
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii