Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restricţii de viteză pe calea ferată din cauza temperaturilor ridicate

ro

19 Jun, 2016 13:16 1407 Marime text
CFR Infrastructură informează că, în jumatatea de sud a tării, se circulă cu restricţii de viteză din cauza temperaturilor ridicate.

Potrivit sursei citate, pentru desfăşurarea traficului în siguranţă, pe anumite secții de cale ferată din jumătatea de sud a țării viteza de circulaţie a trenurilor s-a limitat la 70 km/h pentru trenurile de călători și la 50 km/h pentru trenurile de marfă , din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer şi implicit la nivelul șinei, unde acestea pot depăşi pragul de 50-55 de grade C.

Limitarea vitezei vizează trenurile care tranzitează județele din jumătatea de sud a țării, respectiv trenurile care circulă pe anumite intervale de stații de pe raza regionalelor CF Craiova, București, Brașov și Constanța, unde, la umbra, au fost înregistrate temperaturi de 35-37 grade C.

„Reducerea vitezei de circulaţie în condiţii de vreme caniculară reprezintă una dintre principalele măsuri aplicate de toate administraţiile de cale ferată, în vederea derulării traficului în condiţii de siguranţă în zonele aflate sub avertizare de vreme caniculară. În aceste intervale orare, personalul feroviar efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară , prin verificarea directă a căii și măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină. Recomandăm publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre graficul de circulaţie la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, sau la numărul de telefon 021/9521“, se arată în comunicatul Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” SA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii