Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanţii UDTTMR, prezenţi la Palatul Elisabeta, cu ocazia Zilei Regalităţii

ro

11 May, 2014 11:56 2537 Marime text


Preşedintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR), Gelil Eserghep, şi subprefectul judeţului Constanţa, Ersun Anefi, au participat, ieri, la cea de-a V-a ediţie a Garden Party organizat în grădina Palatului Elisabeta cu prilejul Zilei Regalităţii.
Evenimentul a reunit invitaţi din toate judeţele ţării şi din Republica Moldova, personalităţi ale vieţii politice centrale şi locale, din mediul academic, cultural şi ştiinţific, personalităţi ale societăţii civile şi ale mediului de afaceri, reprezentanţi ai Corpului Diplomatic şi ai Clerului.
Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale a susţinut un concert în grădina palatului.
Gazdele evenimentului au fost Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu, Principesa Maria şi Principele Nicolae.
„A fost o deosebită onoare să reprezentăm, anul acesta, comunitatea tătară din România la acest eveniment organizat de Familia Regală cu prilejul Zilei Regelui. Aşa cum a spus şi MSR Mihai I, coroana regală este departe de a fi un simbol al trecutului. Este o parte importantă a istoriei României, faţă de care poporul întreg manifestă un respect deosebit. Pentru noi, musulmanii din Dobrogea, ai căror strămoşi s-au stabilit pe aceste meleaguri în urmă cu sute de ani, Casa Regală a României are o semnificaţie aparte. Să nu uităm că între anii 1910 şi 1913, la Constanţa s-a ridicat un lăcaş de cult care este şi monument istoric, în semn de omagiu pentru comunitatea musulmană din oraşul de la malul Mării Negre. Este vorba despre Moscheea Carol I. Invitaţia adresată anul acesta de Familia Regală de a participa la Palatul Elisabeta la manifestările prilejuite de Ziua Regelui şi pe care noi, reprezentanţii comunităţii tătare, am onorat-o cu deosebită plăcere, este o reconfirmare a respectului de care se bucură, de sute de ani, comunitatea musulmană din România”, a declarat preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii