Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanţii elevilor ar putea avea drept de vot în Consiliile de Administraţie ale şcolilor

ro

17 Mar, 2015 14:02 1316 Marime text
Propunerea legislativă privind reacordarea dreptului de vot în Consiliul de Administrație al unităților de învățământ, înregistrată la Senatul României cu numărul L110/2015, a primit astăzi raport de adoptarea din partea Comisiei de învățământ a Senatului, conform unui comunicat al Asociaţiei Elevilor Constanţa..
 
Propunerea legislativă a primit, în luna februarie, raport de adoptare, în unanimitate, de la Comisia de învățământ a Camerei Deputaților și a fost adoptată de plenul Camerei, la începutul lunii martie. Inițiativă legislativă va merge la plenul Senatului, cu propunere de adoptare, Senatul fiind cameră decizională.
 
În cazul în care plenul Senatului României va adopta acest proiect, se va repara o nedreptate făcută elevilor din România în anul 2010, odată cu adoptarea noii legi a educației, atunci când reprezentantul elevilor în Consiliul de administrație a devenit membru observator, fiindu-i luat dreptul de vot. Astfel, elevii nu au mai fost reprezentanți în procesul de luare a deciziilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii