Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanții Asociației 21 Decembrie au avut discuții la PÎCCJ despre dosarul Revoluției

ro

24 Aug, 2016 20:51 1813 Marime text
Președintele Asociației 21 Decembrie, Teodor Mărieș, a declarat astăzi, după o întâlnire cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, că vor fi detașați mai mulți procurori la Secția Parchetelor Militare care să se ocupe de dosarele Revoluției și Mineriadei.

„CSM a aprobat un număr de procurori care să fie încadrați în Secția Parchetelor Militare, deoarece s-a constatat că la Secție nu este nimeni care să facă acest dosar. Noi am solicitat un singur lucru: să fie numiți procurori care au lucrat în acest caz, care au dat dovadă măcar de 2 condiții: buna-credință și competență și putere de muncă pentru a putea să finalizeze două dosare imense — dosarul Revoluției și dosarul Mineriadei”, a spus Mărieș, care a avut o întrevedere cu conducerea PÎCCJ privind reluarea cercetărilor în dosarul Revoluției.

Întrebat despre procurorii care au semnat rezoluția de închidere a dosarului Revoluției, Mărieș a precizat că cere în continuare plecarea lor din cadrul Secției Parchetelor Militare și că a depus la CSM o plângere împotriva lor. El a arătat că la întâlnire a primit asigurări că există disponibilitatea pentru a se soluționa acest dosar.

Pe 13 iunie, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale în dosarul Revoluției.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii