Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanții ANOSR și CNE vor să discute cu noul guvern despre bugetul educației

ro

20 Nov, 2015 09:24 2474 Marime text
 
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Consiliul Național al Elevilor (CNE) au transmis astăzi o adresă Guvernului României prin care solicită o întâlnire cu prim-ministrul Dacian Cioloș, ministrul educației naționale și cercetării științifice Adrian Curaj, și ministrul finanțelor publice Anca Dana Dragu Paliu, pentru a discuta bugetul alocat educației prin Legea bugetului de stat pentru anul 2016.
 
ANOSR cere respectarea Legii Educației Naționale, care prevede alocarea anuală a cel puțin 6% din Produsul Intern Brut pentru educație. În plus, reprezentanții elevilor au cerut creșterea bugetului Programului Național „Tabere Studențești”, alocarea specifică de fonduri din bugetul de stat pentru anul 2016 pentru planurile de acțiune aferente Strategiei Naționale pentru Tineret 2015 și alocarea finanțării corespunzătoare pentru cercetare, cel puțin respectând Strategia Națională pentru Cercetare, Dezvoltare și Inovare.
 
De asemenea, au solicitat ca finanțarea universităților în anul 2016 să fie alocată în funcție de indicatorii de performanță stabiliți de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS).
         
Un alt lucru important cerut de reprezentanții elevilor a fost Acela de a se acoperi integral costul manualelor şcolare pentru clasele a XI-a şi a XII-a, aşa cum prevede Legea Educației Naționale.
 
Reprezentanții elevilor și studenților au prezentat aceste propuneri guvernului anterior la întâlnirea de luni, 9 noiembrie 2015, aceștia garantând că bugetul educației pentru anul 2016 va crește substanțial față de anul 2015.
„Astfel, solicităm o întrevedere cu reprezentanții noului guvern deoarece dorim să prezentăm în detaliu propunerile noastre asupra bugetului educației pentru anul 2016, precum și să aflăm care este viziunea guvernului asupra acestui subiect. Credem cu tărie că punerea în practică a propunerilor enumerate mai sus vor avea un efect benefic asupra sistemului educațional din România.”, au transmis desemnații elevilor și ai studenților printr-un comunicat.
 
 
Sursa foto: e-cultura.info
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii