Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Relu Stanciu, trimis în judecată de DNA Constanţa pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene

ro

10 Oct, 2016 15:42 2302 Marime text
Imagini pentru dna constantaProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Relu Stanciu, la data faptei administrator al unei societăți comerciale pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
„La data de 13 octombrie 2006, societatea comercială reprezentată de inculpatul Stanciu Relu, a încheiat cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, în calitate de Autoritate contractantă, un contract cadru ce avea ca obiect acordarea unei finanţări nerambursabile pentru construcţia unei pensiuni agroturistice situată în Sulina, judeţul Tulcea.

Durata de execuţie a obiectivului a fost stabilită la 12 luni de la semnarea contractului de finanțare, iar valoarea totală eligibilă a proiectului care făcea obiectul finanţării a fost estimată la 692.632 lei, din care Autoritatea contractantă se angaja să acorde o finanţare nerambursabilă de maxim 346.316 lei.

În acest context, inculpatul Stanciu Relu a prezentat la Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurala și Pescuit Tulcea mai multe documente care conțineau date nereale cu privire la realizarea unor capitole de lucrări, despre care avea cunoştinţă că nu s-au efectuat în realitate.

Procedând în această manieră, inculpatul a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile din bugetul general al Uniunii Europene în valoare de 9.035 lei“.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare tribunalului Tulcea cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii