Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reguli noi pentru elevii și dascălii de la clasa pregătitoare

ro

17 Apr, 2015 12:19 2070 Marime text
 
La finalul clasei pregătitoare, fiecare dascăl va completa un raport de evaluare a elevilor, conform metodologiei publice de Ministerul Educației, care va conține o serie de informații pentru fiecare disciplină din programa școlară, potrivit portalinvatamant.ro. 
  
Metodologia de completare a raportului de evaluare a elevilor la finalul clasei pregătitoare arată că fiecare dasca va completă în luna mai raportul electronic pentru fiecare elev din clasă. Acesta va completa raportul în colaborare cu psihologul școlar, profesorul logoped sau medicul școlar, în funcție de fiecare caz în parte. 
  
Potrivit metodologiei publicate de Ministerul Educației, învățătorii vor completa la Comunicare în limba română dacă elevul poate să recunoască cuvinte uzuale scrise cu litere mari și mici de tipar sau dacă știe să scrie mesaje simple. 
  
Pentru disciplină matematică și explorarea mediului, dăscălii vor completa dacă elevii pot număra de la 0-31, dacă pot compara aceste numere, ordona și face adunări și scăderi cu până la 5 elemente dintr-o mulțime dată. 
  
În cazul în care elevii unei clase pregătitoare studiază și într-o limbă străină, dăscălii vor preciza în raport dacă elevii reacționează la salut și răspund la o întrebare simplă, dacă știu numele unor obiecte sau dacă pot învață poezii sau cântece. 
  


Sursa: portalinvatamant.ro
Sursa foto: scoala2codlea.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii