Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Referendumul elen nu a „mişcat“ leul în faţa euro, dar l-a depreciat în faţa francului elveţian şi a dolarului SUA

ro

06 Jul, 2015 14:12 1770 Marime text
Moneda unica europeana nu a inregistrat socuri in prima sedinta de tranzactionare de dupa referendumul din Grecia, ea mentinandu-se la valori relativ constante fata de dolar. Dupa ce a atins un minim al zilei la 1.0991, perechea se tranzactioneaza la 1.1050. Monedele Europei emergente s-au tranzactionat diferit fata de euro. Leul a deschis la 4.4475/EUR si a dupa ce a testat nivelul 4.4960/EUR s-a intors spre 4.4865/EUR. BNR a calculat luni o medie a cursului leului la 4.48/eur (aproximativ la fel ca vineri), de 4.29 lei/chf (fata de 4,28- media afisata vineri) si de 4.05 lei/usd (fata de 4.03, cat valora vineri leul)

Dupa votul negativ dat de greci la referendul convocat de Syriza privind acceptarea reformelor propuse de creditorii internationali, ministrul de finante al Atenei a demisionat luni pentru a creste astfel sansele Greciei de a obtine o noua intelegere condusa de un negociator sef axat mai mult pe discutii decat pe comentarii in presa. Conform unor surse, BCE va pastra deocamdata nemodificata limita lichidatii de urgenta disponibila pentru institutiile de credit elene.

Ministrii de finante din zona euro se vor intalni marti pentru a pregati o intalnire la nivel inalt privind Grecia in aceeasi zi.
Integral pe hotnews.ro.
Sursa foto: dcnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii