Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Referendum USR 52,7% din votanţi cer o poziţionarea faţă de iniţiativa Coaliţiei pentru Familie. 70% dintre membri de la Constanţa au votat

ro

14 Aug, 2017 15:03 1332 Marime text
 
Majoritatea membrilor USR care au participat la referendumul intern încheiat duminică au votat în favoarea unei poziţionări a partidului faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei, se arată într-un comunicat postat pe site-ul formaţiunii politice. 

Rezultatele referendumului intern vor fi validate de Biroul Naţional al USR care reuneşte în şedinţă în cursul zilei de astăzi. 

"Referendumul intern din USR s-a încheiat duminică, 13 august, la ora 24:00. Din totalul de 1829 de membri USR au votat 1453, prezenţa finală la vot fiind de 78%. Rezultatele arată că 52,7% dintre membrii partidului au votat pentru poziţionarea partidului faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei", precizează sursa citată. 

Referendumul s-a desfăşurat timp de şapte zile consecutive, între 7 şi 13 august, prin intermediul unei platforme online, participanţii având de răspuns la două întrebări. 

Un număr de 766 membri USR consideră că formaţiunea politică trebuie să aibă o poziţie pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie, în timp ce 682 au răspuns "nu" la prima întrebare. La întrebarea "Cum trebuie să se poziţioneze USR ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?" 864 participanţi la referendum au votat "contra", iar 184 "pentru". 

"USR este primul partid din România care a organizat un referendum de consultare a tuturor membrilor. De altfel, USR este singurul partid din România care şi-a asumat prin statut consultarea tuturor membrilor în problemele de interes ale partidului. Rezultatele referendumurilor interne vor constitui o bază pentru luarea deciziilor în cadrul Biroului Naţional al USR. Acest prim referendum din USR reprezintă o premieră în politica românească, dar şi o dovadă că Uniunea Salvaţi România îşi respectă promisiunea de a schimba modul de a face politică în România", mai precizează sursa citată.
La nivelul organizaţiei USR Constanţa, au fost aproximativ 70% dintre membri, ne-a declarat preşedintele filialei, Remus Negoi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii