Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Dragomir Reducerea TVA, copiată de PSD din Programul de guvernare al PNL

ro

26 Jun, 2015 16:18 1699 Marime text
 
Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, salută decizia de reducere a TVA de la 24% la 19% începând cu data de 1 ianuarie 2016, măsură copiată de PSD din programul de guvernare al Partidului Național Liberal. „Efortul depus de liberali în ultimele luni se regăsește în proiectul de reducere a TVA la 19%, măsură inițiată de Partidul Național Liberal și copiată de social-democrați din programul de guvernare al PNL. Suntem bucuroși că am promovat o serie de măsuri de relaxare fiscală în Codul Fiscal chiar și din Opoziție, dar nu același lucru putem spune despre Codul de Procedură Fiscală unde, în continuare, agenții economici sunt discriminați în fața instituțiilor statului”, consideră deputatul liberal Gheorghe Dragomir.

Acesta reamintește că PSD a promovat și alte măsuri de relaxare fiscală propuse de Partidul Național Liberal, precum eliminarea supraaccizei pe carburant și a taxei pe stâlp, eliminarea taxei pe construcții speciale și reducerea TVA de la 9% la 5% pentru cărți, manuale și accesul la evenimente culturale. „În schimb, PSD a impus menținerea impozitului pe dividente la 5%, respingând propunerea noastră de a-l elimina, și majorarea taxelor locale, precum și impozitul de 3% pentru IMM pe cifra de afaceri. De asemenea, social-democrații au respins propunerile PNL privind reducerea CAS și restrângerea marjei de majorare a taxelor locale”, susține parlamentarul PNL de Constanța.

Deputatul liberal Gheorghe Dragomir afirmă că PNL își dorește generalizarea cotei unice de 16% începând cu anul 2017 pentru toate tipurile de taxe și impozite. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii