Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Redeschiderea urmăririi penale i-a adus lacrimi în ochi Ecaterinei Andronescu

ro

28 Aug, 2015 08:30 1698 Marime text
 
Procurorii anticorupţie au cerut judecătorilor să confirme redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care sunt vizaţi Ecaterina Andronescu şi Alexandru Athanasiu. Ei sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi achiziţii publice făcute în timpul mandatelor de ministru.
Într-o emisiune televizată, senatorul Ecaterina Andronescu a vorbit şi despre acest dosar, însă s-a dovedit a fi un subiect sensibil pentru ea căci a izbucnit în lacrimi: “Mi se pare îngrozitor ce se întâmplă, nu știu cum o să trec peste asta. O sa trec peste. Nu am luat, nu am condiţionat de la nimeni nimic. Să vină să mă împuște în piața publică”.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a amânat, ieri, pentru 8 septembrie judecarea cererii DNA de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul unui dosar pe numele foştilor miniştri Athanasiu şi Andronescu. Motivul amânării a fost nepublicarea unei decizii a Curţii Constituţionale legate de citarea părţilor în cadrul acestei proceduri.
Procurorii DNA vor să îi cerceteze din nou pe foştii miniştrii ai Educaţiei într-un dosar deschis în anii 2000, atunci când au început verificările în legătură cu achiziţiile publice de calculatoare pentru 4000 de laboratoare de informatică din ţară. De aceea, anchetatorii au cerut Instanţei Supreme să confirme redeschiderea urmăririi penale în acest dosar, pe numele celor doi.
Andronescu şi Athanasiu le-au spus ieri judecătorilor că nu se consideră vinovaţi în dosarul în care sunt cercetaţi pentru fapte din perioada în care au fost miniştri.
Ecaterina Andronescu a declarant, în faţa magistraţilor: "E o ruşine că mă aflu aici! Nu sunt vinovată." Şi Alexandru Athanasiu a spus: "Eu nu am luat niciun ban. Din punctul meu de vedere, a fost cel mai bun program de informatizare a şcolilor. Am cumpărat cele mai bune calculatoare la vremea aceea."
Anchetă procurorilor a ajuns la acest dosar, după ce s-au făcut investigaţii în celebrul dosar Microsoft, în care se fac acuzaţii împotriva a nouă miniştri din toate guvernările postdecembriste ale României. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii