Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recomandări pentru o călătorie cu trenul în condiții de caniculă

ro

03 Jul, 2016 09:13 1810 Marime text
În zilele cu temperaturi ridicate, caniculă şi disconfort termic accentuat, lucratorii feroviari fac eforturi pentru a menține în circulație toate vagoanele şi automotoarele dotate constructiv cu instalații de climatizare. Instalațiile de climatizare sunt verificate înainte de plecarea în cursă a trenurilor pentru evitarea defectărilor în parcurs.
 
Cu toate acestea, pot apărea și situații neprevăzute. Iată o serie de recomandări pentru o călătorie cu trenul în condiții de caniculă:
  • Persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care suferă de anumite afecțiuni să ia măsuri suplimentare  la efectuarea călătoriilor în perioadele cu temperaturi ridicate;
  • Să aibă întotdeauna la ei o sticlă cu apă;
  • Dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor să alerteze  imediat  personalul de  tren.
 
Întrucât trenurile pot circula cu restricții de viteză pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, rugăm pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.
 
Măsurile de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale, sunt măsuri obligatorii pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, sunt aplicate de toate administraţiile de cale ferată. În perioada de caniculă temperaturile înregistrate în şină depăşesc 50-55 de grade C. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii