Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recomandări ISU Dobrogea împotriva incendiilor O casă a fost mistuită de flăcări în localitatea Ion Corvin

ro

04 Nov, 2014 12:50 1673 Marime text
Noaptea trecută, în jurul orei 03:00, o persoană a sesizat prin numărul unic de urgenţă 112 sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa cu privire la producerea unui incendiu la o locuinţă, în localitatea Ion Corvin.

La adresa indicată, s-au deplasat de urgenţă două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Cernavodă. La stingerea incendiului au participat şi pompierii civili din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Băneasa. Incendiul a izbucnit la acoperişul casei. Întrucât exista posibilitatea propagării focului, atât la anexele din gospodărie, cât şi la locuinţele din vecinătate, pompierii militari au acţionat pentru localizarea incendiului, limitarea extinderii la vecinătăţi şi lichidarea focarelor. După aproape patru ore, incendiul a fost lichidat. Din fericire, acest eveniment s-a soldat doar cu pagube materiale, nefiind înregistrate victime.
 
În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un scurcircuit electric produs la nişte cabluri neizolate corespunzător faţă de materialele combustibile.
Pentru evitarea evenimentelor nedorite, recomandăm cetăţenilor respectarea următoarelor reguli de prevenire a incendiilor:
-   nu folosiţi mijloace de încălzire electrice improvizate;
-   nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice, prin amplasarea mai multor consumatori pe aceeaşi reţea;
-  nu folosiţi siguranţe electrice improvizate; orice defecţiune la instalaţiile electrice trebuie reparată numai de personal specializat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii