Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacția Poliției Române la campania #metoo

ro

19 Oct, 2017 20:35 1801 Marime text
Poliţia Română s-a implicat în campania #metoo şi le îndeamnă pe femei să facă mai mult decât să posteze pe Facebook, adică să depună plângere împotriva celor care le hărţuiesc.

Mişcarea a fost pornită de actriţa Alyssa Milano, săptămâna trecută, care le-a cerut persoanelor care îi urmăresc activitatea pe reţelele de socializare să publice comentarii cu mesajul „Me Too”, în cazul în care au fost vreodată hărţuite sau agresate sexual. Campania reprezintă o reacţie la scandalul sexual în care este implicat Harvey Weinstein, un celebru producător de la Hollywood.

Hărțuirea sexuală se pedepsește, conform Codului Penal, după cum urmează:

(1) Pretinderea în mod repetat de favoruri de natură sexuală în cadrul unei relaţii de muncă sau al unei relaţii similare, dacă prin aceasta victima a fost intimidată sau pusă într-o situaţie umilitoare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Potrivit Poliției Române, în primele 9 luni ale acestui an, 35 de victime ale acestui gen de agresiuni au sesizat poliția, ceea ce reprezintă cu aproape 8% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut.

”Dacă ești victima hărțuirii sexuale #RidicăteȘiFugi și sesizează de îndată #poliția. Suntem aici pentru tine!”, este mesajul transmis de Poliția Română.

Sursă foto: Poliția Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii