Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacția MS ”Nu putem închide întreg spitalul. Este inacceptabil că după Colectiv nu am învățat nimic”

ro

14 Jul, 2016 12:32 1512 Marime text
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat astăzi că Spitalul de Arși din Capitală se află într-o situație gravă și că este inacceptabil ca după incendiul din Colectiv să nu se fi învățat nimic.
 

"Spitalul de Arși se află într-o situație gravă și nu de ieri, de azi. (...) Dincolo de probleme grave de management, insuficiența personalului, ce trebuie spus este că este inacceptabil ca după Colectiv noi să nu fi învățat nimic. (...) Nu putem închide întreg spitalul", a declarat ministrul Sănătății, într-o conferință de presă.


Ministerul Sănătăţii vrea să mute Spitalul de Arşi din Capitală, din cauza neregulilor de aici. S-a luat totuşi, deocamdată, decizia închiderii doar a unei secţii, deşi autorităţile au luat în calcul chiar închiderea unităţii medicale. Voiculescu a spus că pentru moment a decis suspendarea activității Unității de transfuzii, ceea ce înseamnă că pacienții cu arsuri grave au fost redirecționați.
 

”Singura măsură rezonabilă pe care am luat-o în considerare este închiderea spitalului şi transferul activităţii în altă parte. E o măsură pe care am discutat-o îndelung, ultima dată săptămâna trecută. Concluzia la care am ajuns este că nu putem închide tot spitalul, ceea ce am făcut este să suspendăm activitatea UTS-ului, ceea ce înseamnă că pacienții cu arsuri grave au fost redirecționați. Măsurile pe care le avem în vedere, una deja am sugerat-o și e în fruntea listei mele de priorități, este relocarea spitalului”, a spus ministrul Voiculescu.

 
Un medic de la Spitalul de Arşi din Capitală a filmat un pacient internat la terapie intensivă care avea rănile invadate de larve de muscă. Pacientul a murit, însă nu din cauza infecţiilor provocate de larve, a comentat șeful secţiei ATI, Adrian Stănculea, într-o intervenție telefonică la Antena 3, în care recunoaște că pacienţii sunt trataţi în condiţii de igienă precară.
 
Imaginile îngrozitoare au fost trimise jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor. Reprezentanţii DSP Bucureşti s-au deplasat, în această dimineaţă, la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală pentru a verifica situaţia în urma publicării imaginilor cu un pacient pe rănile căruia se aflau larve.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii