Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Război în TVR Gruparea PSD Nicuşor Constantinescu vs tabăra Claudiu Săftoiu

ro

10 Aug, 2012 06:46 1760 Marime text

Televiziunea publică vrea să desfiinţeze TVR Internaţional, TVR Cultural, TVR 3 şi TVR Info.

Surse din interiorul Televiziunii Publice au dezvăluit că astăzi, în Consiliul de Administraţie (CA), managementul TVR va propune ca soluţie de redresare a instituţiei renunţarea la TVR Internaţional, TVR Cultural, TVR 3 şi TVR Info.

Grupul ar dori să mai păstreze TVR 3, respectiv canalele teritoriale, pentru a avea acces la comunicarea în ţară. Substratul ar fi că, dacă vor apărea neînţelegeri cu PNL, există riscul ca PSD să nu mai aibă acces la Antena 3.

Cum sunt taberele 

În TVR se înfruntă două tabere. Pe de-o parte tabăra PSD, adică gruparea oamenilor de la Constanţa, sprijiniţi de Nicuşor Constantinescu, iar pe de altă parte tabăra lui Claudiu Săftoiu, András István Demeter şi Liviu Nicolescu, ultimii doi, actualmente consilieri ai şefului TV.

Dacă televiziunea publică ar renunţa la cele patru canale, experţii spun că instituţia ar face "o economie" de aproape 50%, cât sunt cheltuielile salariale, dar scade şi cifra de afaceri. De fapt, ar fi o distrugere a misiunii educative a TVR şi nu o optimizare a activităţii.

sursa: evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii