Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răspunsul oficial al Armatei legat de dreptul de folosință al mărcii Steaua

ro

08 Mar, 2015 17:07 2018 Marime text
Reprezentanții Armatei au oferit un răspuns oficial în chestiunea legată de dreptul de folosință al mărcii Steaua. Într-un comunicat de presă, cei de la Armată au spus în ce condiții actuala conducere a Stelei se va putea folosi de sigla veche, de nume și de brand, pentru că dreptul la folosință cu titlu gratuit este interzis prin lege, conform digisport.ro.

Situația se va clarifica total însă doar după ce o societate de specialitate va evalua marca Steaua.

Iată comunicatul postat de către cei de la Armată:

“Suporterii Stelei trebuie să ştie că toţi cei de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua fac eforturi pentru a găsi o soluţie prin care să putem cesiona emblema echipei de fotbal. Principala condiţie insă este să fie legal. Ministerul Apărării Naţionale nu vrea sub nicio formă să aducă vreun prejudiciu de imagine echipei de fotbal, dar să nu uităm că CSA Steaua a fost mereu un club de stat. Practic acest club gestionează bunurile statului romăn, iar orice bun din patrimoniul său, inclusiv brandul, emblema, sigla, se valoritică conform legilor in vigoare. Deci, nu poate fi oferit cadou niciodată. Ar fi ilegal să se procedeze aşa. CSA Steaua are deja foarte multe sectii, de baschet, gimnastică, polo, handbal, volei, nu are in intenţie să-şi facă echipă de fotbal, dar cei de la clubul sportiv, chiar dacă au buget de la MApN, au propriul lor Consiliu de Administraţie, au autonomie. Săptămăna viitoare o să lansăm IicttaYia pentru a incheia un contract, cu o persoană sau cu o societate, care să lie specializată pe evaluare de mărci şi pe valoarea mărcilor. După ce vom avea această evaluare, vom discuta cu cei de la Steaua şi vom putea claritica toate aspectele.”
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Sursa foto: sibir.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii