Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raport favorabil pentru propunerea legislativă privind conținutul actelor publicate de Monitorul Oficial

ro

27 Jun, 2016 20:30 1639 Marime text
Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat, astăzi, raport favorabil propunerii legislative pentru modificarea Legii 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României, prin care conținutul actelor publicate să poată fi accesibil permanent și gratuit în varianta de citire online, pe pagina de internet.
 
Conform expunerii de motive a propunerii legislative, în actuala formă a Legii 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial, actele normative, precum și alte informații publicate de către acesta sunt disponibile gratuit, în versiunea online, doar pentru 10 zile de la publicarea lor, iar după expirarea acestei perioade oricare cetățean sau instituție de drept public sau privat este obligată să achiziționeze un abonament lunar/ anual, chiar dacă pentru MO accesul permanent nu implică noi costuri suplimentare, iar Monitorul Oficial nu este orientat către scopul obținerii de profit.
 
Inițiatorul acestei propuneri legislative a fost deputatul PSD Gheorghe Florin, care a propus ca tot conținutul actelor publicate de către Monitorul Oficial să fie accesibil permanent și gratuit în varianta de citire online, pe pagina de internet.
 
Guvernul și Regia Autonomă Monitorul Oficial nu susțin adoptarea propunerii legislative. Raportul Comisiei juridice va merge în plenul Camerei Deputaților, care este for decisional, potrivit agerpres.ro.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii