Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raport despre reducerea cererii şi ofertei de droguri, prezentat de Agenţia Naţională Antidrog (galerie foto)

ro

21 Jan, 2016 13:10 2492 Marime text
În aceste momente, în Sala de Conferinţe „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa, Agenţia Naţională Antidrog prezintă Raportul privind activităţile derulate anul trecut în domeniul reducerii cererii şi ofertei de droguri la nivelul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa.
 
Raportul oferă o imagine de ansamblu asupra fenomenului drogurilor la nivel regional, având în vedere atât sfera reducerii cererii de droguri, cât şi sfera reducerii ofertei.



Sunt prezenţi subprefecţii, Carmen Şerbănescu, de la IPJ, Marius Cristian Oprişan, şeful Antidrog.

„Unul din obiectivele strategice în anul 2015 a fost reducerea cererii de droguri ce cuprinde totalitatea programelor, proiectelor şi intervenţiilor universale, selective şi indicate de prevenire implementate în şcoală, familie şi comunitate, precum şi intervenţiile de identificare, atragere şi motivare a consumatorilor de droguri în vederea furnizării de servicii de asistenţă specializată ce au ca finalitate integrarea socială”, a declarat Marius Cristian Oprişan.
 
„Au fost desfăşurate patru proiecte naţionale de prevenire în şcoală şi 15 proiecte locale, din care 11 în Constanţa şi patru în Tulcea. Au fost derulate şi zece proiecte iniţiate de parteneri, opt în Constanţa şi două în Tulcea”, a precizat şeful Antidrog.

„Până la data de 31 decembrie 2015, 200 de persoane s-au adresat pentru prima dată Centrelor. Astfel, în Constanţa s-au adresat Centrului 153 de persoane, din care 98 persoane consumatoare şi 55 aparţinători. Numărul total al persoanelor care au beneficiat de asistenţă în anul 2015 este de 181, din care 11 au fost persoane aflate în stare privativă de libertate la Penitenciarul Poartă Albă. Majoritatea persoanelor consumatoare ce au beneficiat de asistenţă sunt de sex masculin - doar 18 persoane de sex feminin, 11 din Constanţa şi şapte din Tulcea - şi au vârste cuprinse între 15 şi 45 de ani. 14 persoane sunt minore”, sunt precizările lui Oprişan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii