Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ramona Manescu la Conferinta ALDE de la Constanta Trebuie sa depasim stadiul de promisiuni, cel putin in ceea ce priveste dezvoltarea Portului Constanta

ro

11 Jun, 2010 13:54 1188 Marime text

Într-o conferinţă e presă susţinută, ieri la Constanţa, de către Coordonatoarea liberalilor europeni(ALDE) în Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European, eurodeputatul liberal, Ramona Mănescu, a explicat că o strategie europeană coerentă pentru regiunea Dunării va duce la îmbunătăţirea canalului navigabil, dezvoltarea porturilor, toate acestea angrenând la nivel naţional creştere economică. "Concret, avem în vedere următoarele proiecte: lărgirea canalului navigabil în proximitatea Mării Negre pentru a asigura astfel posibilitatea navelor de mare tonaj să navigheze pe Dunăre până în oraşele de destinaţie, dar şi dezvoltarea porturilor interioare şi a terminalelor necesare. Oraşele riverane vor putea dezvolta o infrastructură adecvată care să permită transportul multimodal astfel încât să existe o bună conectivitate cu interiorul ţării,si mă refer aici la infrastructura feroviară şi rutieră."a declarat aceasta.

Coordonatoarea ALDE a explicat, de asemenea, că este esenţială identificarea celor mai potrivite mecanisme de finanţare pentru implementarea cu succes a strategiei, iar această discuţie se poartă intens, în această perioadă, la nivelul instituţiilor europene. Ramona Mănescu a subliniat, în acelaşi timp, că autorităţile naţionale trebuie să se implice activ în implementarea Strategiei europene privind regiunea Dunării. "Ar fi foarte bine dacă am reuşi să urnim şi autorităţile române şi mă refer aici la Guvern, să depăşească un pic stadiul acesta de promisiuni şi vorbe frumoase, aşa cum am auzit de fiecare dată, cel puţin în ceea ce priveşte dezvoltarea Portului Constanţa. Toate declaraţiile legate de acest subiect nu s-au finalizat. Avem şanse mai mari să dezvoltam regiunea Dunării prin această strategie împreună cu alţii, decât să o facem singuri. Dacă suntem angrenaţi într-un proiect în care nu suntem singuri avem mai mari şanse să-l implementăm cu succes şi în România."a spus eurodeputatul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii