Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ramasi fara autocar la Bruxelles si jefuiti la Paris

ro

18 May, 2010 17:47 1201 Marime text

Un grup de vârstnici plecaţi într-o excursie prin Europa sub coordonarea filialei Vrancea a Crucii Roşii au rămas fără autocar la Bruxelles, care le-a fost furat din parcarea hotelului unde erau cazaţi, după ce, cu o zi în urmă, trei dintre ei fuseseră agresaţi şi jefuiţi la Paris.

Cele două incidente petrecute în Franţa şi în Belgia au fost reclamate poliţiştilor, dar şi oficialilor de la Ambasadele României din cele două ţări, de către directorul Crucii Roşii Vrancea, Rodica Davidean, aflată în excursie împreună cu vârstnici.

"Trei persoane în vârstă au fost agresate, luni dimineaţă şi tâlhărite de cetăţeni francezi. Au rămas fără acte de identitate, fără bani şi cu una dintre ele am ajuns într-o unitate spitalicească deoarece a fost lovită foarte grav şi avea nevoie de îngrijiri medicale. Am trimis-o în România cu ajutorul Consulatului, cu avionul. În zona în care au fost agresaţi nu erau poliţişti. Grupul era foarte mare, format atât din femei, cât şi din bărbaţi, toţi în vârstă, şi pur şi simplu agresorii s-au năpustit asupra lor, i-au doborât la pământ şi le-au smuls genţile fie din mână, fie din jurul gâtului", a declarat directorul Filialei Crucea Roşie Vrancea, Rodica Davidean.

Aceasta a adăugat că azi dimineaţă grupul a rămas şi fără mijloc de deplasare, autocarul fiind furat din parcarea hotelului la care s-a cazat grupul în Belgia.

Directorul Crucii Roşii Vrancea a mai precizat că speră ca cei de la Consulatul României să le asigure un mijloc de transport către Berlin, de unde vor fi preluaţi de un autocar trimis de firma transportatoare din România.

Sursa: romanialibera.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii