Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raluca Prună spune că ar fi irelevant dacă ar schimba directorul ANP. Iată de ce

ro

04 Feb, 2016 22:32 1162 Marime text
 
Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat astăzi că este irelevant dacă l-ar putea schimba din funcție pe directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Cătălin Bejan, iar asta pentru că în locul lui ar veni tot cineva din acest sistem.  Astfel, oricine ar veni în locul lui Bejan, Prună „are îndoieli foarte mari” la adresa acelei persoane.
 
„Știți că legea s-a schimbat în 2009 și s-a stabilit că un magistrat nu este bun să fie director la ANP și nu poate fi decât cineva care provine din acest sistem. Așa că eu cred că este irelevant la acest moment faptul că-l schimb, aș putea, nu pot sau nu să-l schimb pe domnul Bejan, pentru că va veni tot cineva din sistem cu privire la care eu am îndoieli foarte mari”, a declarat Raluca Prună la dezbaterile „Maladia plagiatului și anticorpii sistemului universitar” și „Cărțile științifice în regimul penitenciar”, organizate la GDS, notează agerpres.ro.
 
Ministrul a susținut faptul că predecesorul său i-a dat directorului ANP calificativ excelent și ar fi irelevant dacă ea i-ar da calificativul nesatisfăcător sau zero.
 
„Eu m-am grăbit să ies în public să spun că îl demit. Există niște evaluări anuale și predecesorul meu, (...) la cererea mea ca să fim în cadrul legii, rugându-l să-l evalueze, i-a dat calificativul excepțional, pe primele 10 luni, mie îmi rămâne o lună și jumătate până la 12 luni. Eu pot să-l evaluez după cum am constatat eu și după conștiința mea. Dar este irelevant. Eu pot să-i dau nesatisfăcător, pot să-i dau zero, rezultatul va fi că activitatea domnului Bejan pe tot anul va fi excepțională. Înainte să am această evaluare, i-am cerut domnului Bejan să-și dea demisia și mi-a zis: nu, nu pot să-mi dau demisia pentru că nu am de ce, sunt foarte mândru de activitatea de la ANP”, a mai spus ministrul Justiției.
 
Raluca Prună a mai completat că ceea ce a putut să facă a fost să-l roage pe premier să trimită corpul de control la ANP și la anumite penitenciare. „O să sesizez, aștept rezultatul corpul de control al premierului, am trimis eu însămi controale la penitenciarele care sunt în topul cercetării în lumea carcerală, aștept aceste rezultate și, potrivit legii, o să sesizez organele competente și anume Parchetele”, a spus Raluca Prună, conform aceleiași surse. 



Sursa foto: digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii