Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA are probleme la Asociația de Proprietari Albatros

ro

20 Sep, 2011 02:00 1208 Marime text

La ora actuală, Asociația de Proprietari Albatros, cu sediul în Constanța, Aleea Albatros nr.15, jud. Constanța, înregistrează un debit către compania noastră în valoare totală de 71.901,78 lei, aferent perioadei august 2009 - mai 2011.

Până la această dată, împotriva Asociației de Proprietari Albatros, s-au promovat trei dosare de acțiune in justiție pentru întreg debitul mai sus menționat, la care se adaugă cheltuieli de judecată aferente, de peste 5.000 lei.

„În timp, S.C. RAJA S.A. a dat dovadă de multă înțelegere față de această asociație. La preavizul nostru de debranșare nr.3340/26.08.2010, Asociatia de Proprietari ne-a solicitat anularea acestuia, comunicându-ne faptul că a acționat în judecată debitorii din cadrul asociației și a obținut hotărâri judecătorești împotriva acestora. Am fost de acord și cu această doleanță, cu condiția imperativă ca lunar asociația să ne informeze în scris despre stadiul procedurii de recuperare a creanțelor și să achite lunar factura curentă, lucru care nu s-a întâmplat, motiv pentru care în data de 10 februarie 2011, asociația a fost debranșată de la sistemul de alimentare cu apă. Mai mult, înainte de această debranșare s-a încercat plata eșalonată a datoriei acumulate, încheindu-se procese verbale de eșalonare, ultimul în acest sens fiind cel din data de 18.01.2011, care, la fel ca și celelalte, nu a fost respectat.

La solicitarea acestei asociatii din data de 31.03.2011, am incercat și încheierea de convenții individuale cu fiecare locatar în parte, însă în urma prezentării situației proprietarilor cu debite, de către administratorul asociației Bădoi Aurel, s-au constatat necondordanțe între debitul înregistrat la RAJA și suma datoriilor totale pe asociație pentru apa potabilă. În luna august, în urma solicitărilor primite de la nivelul asociației, SC RAJA SA Constanța a dat dovadă încă o dată de înțelegere și a dat drumul la apă pe data de 23 august 2011, urmând ca în perioada imediat următoare să se încheie convențiile de facturare individuală. Nici de această dată, demersul nu a adus nici un rezultat, deși au avut loc numeroase întâlniri între reprezentanții societății noastre și cei ai asociației", a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al RAJA.

Nici întâlnirea din această seară nu a adus o schimbare în bine a situației. Pentru încheierea convențiilor de facturare individuală, reprezentanții asociației trebuie să prezinte către RAJA lista cu situația financiară și implicit debitele, pe fiecare din cele 115 apartamente/garsoniere de la nivelul blocului. În fapt, reprezentanții asociației Albatros, președintele Bădoi Aurel și administratora Cârneală Elena au prezentat în această seară o listă, în care debitul general pe asociație era de 71.109 lei. Aceste datorii însumau conform listei de plată restanțele către RAJA, RADET - inclusiv facturile lunii august, cheltuielile comune ale asociației - femeie de servici și administrator, deși, la începutul întâlnirii, Aurel Bădoi a declarat că datoriile către RAJA și RADET se ridică la peste 100.000 lei. În aceste condiții, se pune întrebarea unde este diferența de aproape 30.000 lei și chiar mai mult, în condițiile în care facturile neachitate către RAJA însumează 71.901,78 lei.

Pe lângă această situație, pentru unele garsoniere de nici 10 metri pătrați, cei doi reprezentanți ai asociației au înaintat către RAJA situații de plată de peste 900 lei/lună întreținerea.

„Față de toate acestea și având în vedere faptul că suntem o companie de utilități publice ce urmărește protejarea și sprijinirea cetățenilor, SC RAJA SA își rezervă dreptul de a informa și sesiza instituțiile abilitate cu privire la inadvertențele din listele de plată și debitle reale către furnizori, inadvertențe ce conduc la prezumția că reprezentanții asociației au săvârșit/săvârșesc în formă continuă infracțiunea de furt și înșelăciune", a mai spus Irina Oprea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii