Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat Un elicopter al MAI va survola zona afectată din judeţul Galaţi

ro

13 Oct, 2016 15:25 2004 Marime text
Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat Raed Arafat, a susținut astăzi, la sediul MAI, o declarație de presă. Arafat a precizat că acţiunile de sprijin din Galaţi au început de ieri şi s-au suplimentat cu forțe.
  
„Acțiunile de sprijin a intervenției din județul Galați au început de ieri, când au fost trimise în zonă forțe suplimentare de la trei unități – ISU Călărași, ISU Ialomița și unitatea Specială pentru Intervenții în Situații de Urgență de la Ciolpani. Au ajuns astfel în județul Galați cinci motopompe de mare capacitate, trei autocamioane și forțe de intervenție suplimentare. Pe parcursul zilei de ieri, am avut mobilizați în zonele afectate peste 800 de pompieri, jandarmi și polițiști, la care s-au adăugat și 70 de militari ai MApN“, a declarat Raed Arafat.
 
„Intervențiile de miercuri au avut ca scop prevenirea pierderilor de vieți omenești, fapt pentru care pe parcursul întregii zile în zonele unde a existat risc pentru populație au fost realizate evacuări preventive de persoane. La nivelul județului Galați și Vrancea numărul persoanelor evacuate a ajuns la peste 1.000. Marea majoritate dintre acestea s-au cazat la rude, însă există și persoane care au fost cazate în spații puse la dispoziție de către autoritățile locale – în special în săli de sport sau cămine culturale“, a mai explicat Arafat.
 
Secretarul de stat susţine că numărul de pompieri şi de motopompe a fost suplimentat.
 
„Începând de ieri după-amiază au fost începute acțiunile de îndepărtare a efectelor inundațiilor și de sprijinire a populației. Pentru acest lucru am suplimentat, prin relocare de la alte județe, numărul de pompieri și motopompe de mare capacitate care acționează în localitățile afectate de inundații. În județul Galați au fost trimise forțe și mijloace din județele Călărași, Bacău, Buzău, Vaslui, București-Ilfov și Unitatea Specială de la Ciolpani însemnând 8 camioane, 9 motopompe remorcabile, 1 motopompă de mare capacitate și 25 de motopompe transportabile. De asemenea, în cursul zilei de ieri în județul Vrancea au acționat 2 autospeciale și 2 motopompe aduse din județul Buzău“, a mai spus şeful Departamentului pentru Situații de Urgență.
 
„Având în vedere că multe dintre sursele de apă din localitățile inundate din județul Galați au fost colmatate, astăzi am trimis în acele zone 3 stații de potabilizare a apei din București, Brăila și Tulcea. În cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență am decis o serie de măsuri de sprijin a populației care nu se poate întoarce încă la locuințe. Am aprobat astfel, scoaterea de la Rezervele de Stat a următoarelor cantități de produse de primă necesitate: 18.000 litri apă minerală; 12.000 conserve de carne; 15.000 conserve de pateu“, a mai spus Raed Arafat.
 
Aceste produse vor ajunge în localitățile Pechea, Cuza Vodă și Slobozia Conachi.
 
„Totodată, am decis ca un elicopter al MAI să survoleze astăzi zona afectată și să efectueze misiuni de recunoaștere aeriană. Toate aceste măsuri au ca scop ajutorarea populației afectate și limitarea efectelor inundațiilor. Despre aceste acțiuni l-am informat și pe ministrul afacerilor interne, Ioan Dragoș Tudorache, care, așa cum știți, se află de ieri dimineață la Consiliul JAI al miniștrilor de interne, reunit zilele acestea la Luxemburg“, a conchis Raed Arafat. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii