Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat- „Mai avem două de cucerit, Constanța și București”

ro

17 Oct, 2015 16:25 1524 Marime text
 
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a declarat astăzi, la Târgu Mureș, că în aproape toate județele din țară s-a reușit aducerea ambulanței și pompierilor într-un dispecerat integrat, însă la București și Constanța cele două instituții nu vor să colaboreze, potrivit agepres.ro.
 
La Conferința Națională de Farmacoeconomie și Management Sanitar, Raed Arafat a menționat în cadrul dezbaterii despre sistemul de urgență, că aducerea celor două instituții în același dispecerat este un pas major, iar acolo unde există colaborare lucrurile stau foarte bine.
 
„În țară am ajuns la un pas major înainte: am reușit să aducem ambulanța și pompierii în același dispecerat în ultimii doi ani, mai avem două de 'cucerit' Constanța și București. Dar încă ne mai luptăm cu mentalitățile. Sunt diferite modele cum s-a organizat activitatea, mie îmi place modelul, dar în continuare unii nu vor să colaboreze cu alții. Și aici stau spate în spate ca să nu se vadă între ei, eventual se aud, dar nu se văd. În alte județe s-au organizat chiar mult mai bine și stau față în față și lucrează. Dacă cel de la ambulanță e ocupat, pompierul vorbește pe stație și îl ajută”, a declarat Raed Arafat, potrivit aceleiași surse.
 
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne a contunuat declarând că pentru ușurarea activității dispeceratelor s-a impus organizarea de cursuri, astfel pentru a se ajunge la abordarea integrată a urgențelor.
 
„Acum am început o serie de cursuri de dispecerizare integrată, care vor atinge tot personalul care lucrează în ambulanță și la pompieri, pentru o dispecerizare integrată a urgențelor”, a subiniar, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne.




Sursa foto: fanatik.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii