Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, la mâna judecătoarei Anca Mădălina Alexandrescu

ro

17 Mar, 2015 15:43 2638 Marime text
Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky vor fi prezentaţi azi, de la ora 16.30, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Dosarul se află pe masa judecătoarei Anca Mădălina Alexandrescu, potrivit unor surse avocăţeşti.

Mazăre şi Strutinsky sunt cercetaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie. Edilul este suspectat de luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese (două infracţiuni). Asta în timp ce Strutinsky este suspectat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Ieri, Anca Mădălina  Alexandrescu i-a menţinut noul NUP lui Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Bodean l-a trimis în judecată, în două dosare, pe Nicuşor Daniel Constantinescu, şeful suspendat al CJC, şi îl cercetează pe Radu Mazăre într-un alt dosar, pentru abuz în serviciu, de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, de abuz în serviciu contra intereselor publice, precum şi de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, prevăzută de art. 10 lit. a din Legea nr. 78/2000.  

Alexandrescu a luat parte la condamnarea lui Mihai Ghiaţă şi a lui Mălin George Măzăreanu, dar si la menţinerea în arest atat a afaceristului Dinel Staicu, fostul proprietar al echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, judecat şi condamnat de Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, cat si a Alinei Mihaela Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Conform datelor puse la dispoziţie de Consiliul Superior al Magistraturii, Anca-Mădălina Alexandrescu nu are terenuri ori case. În schimb, familia magistratului deţine două automobile (un Renault Megane şi un VW Passat). Judecătoarea are datorii de 70.000 de lei la Garanti Bank SA (banii fiind contractaţi în 2011). Tot potrivit CSM, Anca-Mădălina Alexandrescu nu are interese.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii