Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu au avut două mătuşi Tamara invizibile

ro

21 Feb, 2014 11:12 2823 Marime text
Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu sunt vârful de lance al baronilor locali în lupta pentru desființarea ANI. Au motive bine întemeiate să-și dorească dispariția declarațiilor de avere și retragerea dreptului ANI de a da verdicte de „avere suspectă“. În premieră națională vă prezentăm două cazuri de creștere a averii tip „mătușa Tamara“ ale lui Stan și Bran de Constanța, fără ca măcar cei doi să invoce, în stilul lui Năstase, existența unor moșteniri de la niște mătuși.
Vom compara două declarații de avere ale celor doi. Una din 2001, la început de mandat, de pe vremea când declarațiile de avere nu erau publice: se scriau, se secretizau și se depuneau la păstrare în Prefectură. Alta din 2003, după doi ani de mandat, când declarațiile de avere au devenit obligatoriu, prin lege, documente publice.
În cele din 2001, secretizate, atât primarul Constanței, Radu Mazăre, cât și consilierul local independent Nicușor Constantinescu nu au trecut averi fabuloase. În declarațiile din 2003, însă, care erau la vedere, au avut nevoie să albească niște bani, ca să justifice cheltuieli personale colosale, căci deja trăiau pe picior mare, la vedere. Dacă vă amintiți, din același motiv s-a spus că a apelat și Năstase la conceptul de „mătușa Tamara“.
Sursa: kmkz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii