Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Das Erste Radu Mazăre, printre protagoniştii unui reportaj despre corupţia din România (video)

ro

17 May, 2015 22:42 2954 Marime text
 
Un reportaj publicat de Das Erste vorbeşte despre succesele înregistrate de Romania împotriva corupției. “Corupția s-a manifestat pe scară largă în România, la toate nivelurile, în ciuda unor reforme făcute în avans, înainte de aderarea la UE”. Reportajul publicat de ziariştii germani nu ezită să vorbească despre problemele cu justiţia pe care le au diverşi politicieni din România, inclusiv primarul Radu Mazăre.
Televiziunea publică din Germania menţionează că tema corupţiei este un subiect extrem de actual în societatea şi în presa românească şi subliniază faptul că cetăţenii trebuie să ştie că există oameni care le apără interesele, dar şi care sancţionează excesele de la nivel înaltă. În această ordine de idei, jurnaliştii germani dau exemple de dosare celebre instrumentate de procurorii Anticorupţie, fiind amintiţi social-democratul Liviu Dragnea, proaspăt demisionar din funcţia de ministrul al Dezvoltării, Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, dar şi primarul acum suspendat al municipiului Constanţa, Radu Mazăre. Despre acesta din urmă televiziunea germană precizează că ar fi folosit banii publice pentru a îşi satisface propriile extravaganţe.
În acelaşi material dedicat corupţiei, respectiv luptei împotriva corupţiei duse de procurorii români apar şi actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis, dar şi Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, conform căreia măsurile luate până acum în cazul celor certaţi cu legea vor continua, pentru că mulţi români au, acum, mai mult curaj în a denunţa actele de corupţie. Cu toate că s-au înregistrat schimbări majore, jurnaliştii germani subliniază că românii mai au încă mult de luptat împotriva micilor şi a marilor corupţi.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii