Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre Cineva mi-a spart conturile de Facebook şi de messenger şi mi-a chemat gagicile acasă

ro

20 Jan, 2011 00:59 2572 Marime text

rad_mayare_66510000.jpgPrimarul Constanţei se plânge că o persoană i-a spart conturile de Facebook şi Yahoo Messenger şi că a început să le trimită mesaje fetelor din listele sale, chemându-le la acesta acasă.

„Mi-au spart şi mess-ul şi Facebook-ul. E unul care a dat mesaje la toate gagicile, la foste, la actuale, la viitoare şi le-a chemat la aceeaşi oră la mine acasă. Mi-a spus cineva de aseară, dar nu am acordat prea mare atenţie subiectului. Vreau să şterg conturile. Am primit mesaje de la mai multe persoane care mi-au semnalat asta. Ce voi face cu fetele? Nu ştiu, le voi pune să defileze pe un podium", a declarat amuzat, primarul Constanţei, Radu Mazăre, pentru REALITATEA.NET.

Radu Mazăre are câteva sute de prieteni pe Facebook fiind unul din cei mai populari politicieni români în acest sens.

Pe plan internaţional, Facebook a fost lovit de un scandal legat de intimitatea utilizatorilor, după ce s-a aflat că informaţiile personale ale lor sunt împărţite cu alte companii, fără acceptul membrilor.

Mari cantităţi de date, inclusiv numele şi prietenii, au ajuns la companii de publicitate, zeci de milioane de oameni fiind afectaţi. Scurgerile de informaţii au fost posibile chiar şi în cazul persoanelor care şi-au setat nivelul de intimitate la maxim.

Peste 25 de firme de publicitate şi de baze de date au primit informaţiile, potrivit unei investigaţii realizate de fundaţia Wall Street Journal.

Peste 500 milioane de utilizatori, în aproape şapte ani de existenţă, un magnet al comunicării la nivel mondial, fondat de câţiva studenţi ai Universităţii Harvard: aceasta este platforma de socializare Facebook, o companie evaluată în prezent la 50 miliarde de dolari.

Reţeaua de socializare valorează aşadar în prezent mai mult decât Yahoo, eBay sau uriaşul concern media Time Warner, potrivit unei analize Deutsche Welle. Facebook a lăsat în urmă chiar şi companii cu o tradiţie mult mai îndelungată, cum ar fi producătorul auto BMW sau instituţia financiară germană Deutsche Bank.

Mark Zuckerberg, unul dintre fondatorii Facebook şi preşedintele companiei, a fost numit ‚Omul anului‘ de către revista Time, în anul 2010. La vârsta de numai 26 de ani, averea lui Zuckerberg e estimată la 15 miliarde de dolari.

Analiştii financiari preconizează listarea Facebook la bursă, în anul 2012. Aceasta ar reprezenta cea mai mare ofertă publică din domeniul IT, după cea lansată de Google, în anul 2004.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii