Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi, decizie definitivă Mazăre a ajuns la Curtea Supremă. DNA le recuză judecătoarele Alexandrescu și Bogdan

ro

28 May, 2015 08:11 2204 Marime text
La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va judeca, începând cu ora 09.00, contestația DNA formulată împotriva deciziei prin care lui Radu Mazăre și Sorin Strutinsky li s-a înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

UPDATE 09.04

Contestația DNA a ajuns pe masa judecătoarelor Anca Mădălina Alexandrescu și Ioana Bogdan, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. 

Conform RTV, procurorii DNA au formulat o cerere de recuzare a celor două judecătoare. A fost creat un complet de divergență. Ședința va fi reluată la ora 13.00.

Așa cum arătam și în edițiile trecute, judecătoarea Anca Mădălina Alexandrescu i-a înlocuit lui Mazăre arestul preventiv cu cel la domiciliu. Mai mult decât atât, Alexandrescu a respins, la jumătatea lunii martie, cererea de arestare preventivă atât a lui Mazăre, cât și a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky. Atunci, judecătoarea nu luase nicio măsură preventivă faţă de cei doi, care au fost arestaţi preventiv, două săptămâni mai târziu, tot de Curtea Supremă, în contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

La începutul lunii, judecătoarea Ioana Bogdan, din Curtea Supremă, fost procuror DNA şi consilier al lui Daniel Morar, fostul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a prelungit măsura arestului preventiv în dosar, cei vizați de această măsură fiind Mazăre și Strutinsky.  

Ședința de judecată a început cu o întârziere de circa 50 de minute, față de ora estimată inițial, respectiv 08.00. 

Citeşte şi ÎN CASA CUI AR PUTEA STA MAZĂRE ÎN AREST LA DOMICILIU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii