Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Ancuţa, directorul ANCEX despre cazul Baaklini „Domnul Bogatu m-a întrebat ce dracu transportăm de e aşa mare scandal în port”

ro

12 Jan, 2011 00:52 5071 Marime text

containere-port.jpgCăutat prin Interpol şi arestat chiar în avionul cu care urma să plece în Liban, personajul-cheie în povestea returnării de TVA, libanezul Said Baaklini, a povestit procurorilor anticorupţie întreaga afacere. La Ora de foc, de la Realitatea TV, Radu Ancuţa, directorul ANCEX, a spus că avea informaţii despre exportul ilegal care urma să aibă loc în Portul Constanţa.

„Domnul Bogatu m-a sunat şi m-a întrebat: Ce dracu transportăm acolo de e aşa de mare scandal în port? Eu am spus că transportăm motoare. Toate aceste persoane, inclusiv domnul Bogatu Eugen, mi-au spus că am nevoie de o autorizaţie, pentru că bunurile exportate pot reprezenta tehnologie duală", le-a povestit libanezul procurorilor.

Baakli a mai povestit despre o convorbire telefonică cu directorul ANCEX.

"Această convorbire s-a purtat de pe telefonul meu mobil cu conducătorii SC UCM Reşiţa S.A. Eu însumi l-am sunat pe domnul Preda Coriolan Adrian şi acesta a purtat de pe telefonul meu mobil o convorbire, dar cu domnul Ancuţa. Acesta din urmă a ieşit din încăperea în care mă găseam şi nu ştiu ce au discutat cei doi. Telefonul mi-a fost reţinut după aproximativ o oră", spune Baaklini.

Radu Ancuţa, directorul ANCEX, a declarat la Ora de foc că avea informaţii despre un export ilegal: "În data de 23 noiembrie 2010 am primit informaţii clasificate de la organele abilitate că în Portul Constanţa se va încerca un export care contravine legislaţiei româneşti şi care nu are toate avizele necesare. Informaţiile clasificate le veţi afla în momentul în care se termină ancheta. În momentul acela am vorbit la telefon cu şeful vămilor, domnul Radu Mărgineanu, care a şi dispus în aceeaşi seară ca în portul Constanţa să nu dea drumul la niciun export al firmei respective".

Ancuţa a dat amănunte şi despre întâlnirea sa cu Baaklini. "A doua zi mă pregăteam de pregătire la Haga. M-am trezit în birou la mine cu domnul Saaid Baklini. Îl cunosc de la meciurile Dinamo din anii '90. L-am primit să văd ce vrea. Mi-a spus că e CEO de la firma respectivă. L-am întrebat ce exportă şi mi-a zis că sunt nişte generatoare electrice şi vrea să le ducă în Guineea pentru o centrală electrică. I-am zis că îi trebuie un document din partea firmei care le primeşte, de utilizator final, care să justifice că nu vor fi folosite militar. A venit după vreo oră jumate cu vreo patru cutii mari pline cu dosare. Am chemat oamenii să studieze actele. El insista că trebuie să plece transportul în seara respectivă. I-am zis că nu pleacă nimic că nu are licenţă de export care trebuie acordată de consiliul interministerial şi consiliul urma să aibă loc pe 6-7 decembrie", a mai spus Ancuţa.

Eugen Bogatu a fost reţinut, duminică seara, de procurorii DNA şi a fost prezentat luni instanţei supreme, cu propunerea de arestare preventivă. Acesta este cercetat în dosarul returnării ilegale de TVA în valoare de aproximativ 60 de milioane de euro, în care sunt arestaţi doi directori ai UCM Reşiţa, dar şi omul de afaceri libanez Said Baaklini.

Sursa: http://www.realitatea.net/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Jeny 05 May, 2011 23:13 Auzi, cum iti permiti dumneata ghiulabula sa vorbesti asa la adresa d-lui Radu Ancuta, care este un om foarte cumsecade, destept si cu mult bunn simt. Ii stiu familia si nu au fost nicidecum securisti asa cum dumneata afirmi. Este o vorba : Cine zice ala este! Nu te lega de defectele acestui om ca nu sti ce-ti poate da bunul Dumnezeu si dumneatale si atunci sa vezi! Rusine, mare rusine!
  • ghiulbelghian 12 Jan, 2011 10:02 RADU ANCUTA,SAU Manuta cum este poreclit,este un mafiot anascut din parinti securisti si este fostul om de casa al lui Murgeanu. Curand o sa fie iarasi pres de sters picioarele si nu o sa mai sensibilizeze pa nimeni cu defectele lui naturale,a reusit sa si arate coltii prea tare de cand staful lui Murgeanu si al lui Blaga asi fac de cap inclusiv consilierul personal NEAGU CONSTANTI ,sau dan de la alunis ca asta este porecla lui sau finul de cununie al lui migdale fratele cunscutului megainterlop FANE SPOITORU