Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Quintus consideră că Regele Mihai a făcut o alegere potrivită când a ales să se odihnească

ro

02 Mar, 2016 19:31 1944 Marime text
 
Situația în care se află în aceste momente Regele Mihai a stârnit o grămadă de reacții, atât de la oamenii de rând, de la societatea civilă, dar și de la politicieni. Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a arătat, astăzi, că regele Mihai este un brav suveran și a apreciat decizia acestuia de a se retrage din viața publică.
 

"La vârsta sa și cu starea de sănătate a soției sale, mi se pare o alegere de familie potrivită. În ultimii ani este bine să fie cu soția sa și să încerce să se odihnească după o lungă și foarte aș spune nu chinuită, dar o viață care l-a costat foarte mult. Nu mă surprinde hotărârea sa cu atât mai mult cu cât în ultimii ani el s-a retras lângă soția lui", a declarat, pentru Agerpres, Quintus.

 
El a subliniat că regele Mihai este un brav suveran și a amintit că viața sa este legată de acesta.
 

"În ceea ce privește conducerea țării atâta vreme ca suveran, ca rege al Regatului României trebuie să recunosc că într-un fel viața ne-a legat foarte mult. Încă din 1945 când s-au desfășurat manifestările pro-monarhice din București, Ploiești și alte părți ale țării, eu la Ploiești am condus această manifestație, am strâns în piața orașului mii de oameni care au manifestat pentru rege, drept urmare viața mea încă de la începuturi s-a legat de acest brav suveran al nostru care în momentele de tinerețe a dovedit ceea ce astăzi se dovedește o mare înțelepciune, dragoste de țară, crescut în mijlocul poporului român a devenit un mare român. A avut o viață grea în care de hotărârea sa depindea soarta țării. Mă gândesc la sfârșitul celui de-al doilea război mondial când hotărârea lui a salvat multe vieți și a influențat în mod decisiv și benefic soarta și teritoriul țării noastre, încât acum când s-a hotărât să se odihnească, poate mai mult decât până acum, nu pot decât să mă plec ca un omagiu în fața monarhului nostru", a adăugat liberalul, pentru aceeași agenție de presă.

 
Președintele de onoare al PNL a precizat că, de fiecare dată când a revenit în țară, regele Mihai l-a contactat. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii