Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Putea fi al doilea Colectiv Răniți din incendiul de la Chișinău, transportați la București cu o aeronavă militară

ro

10 Jan, 2016 11:52 1829 Marime text
 
O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează, astăzi, 10 ianuarie, un zbor umanitar de urgenţă pe ruta Otopeni - Chișinău - Otopeni, pentru transferul în România a trei pacienţi care au suferit arsuri grave, în urma unui incendiu care a avut loc sâmbătă, 9 ianuarie, în capitala Republicii Moldova, anunță reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.Misiunea este executată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne.

Citetește și:  

Aeronava militară a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni în jurul orei 11.00. Aceatsa va reveni în România, pe Otopeni, în jurul orei 13.30.

Echipamentele medicale specifice şi asistenţa pacienţilor pe timpul zborului sunt asigurate de o echipă medicală a SMURD, sprijinită de medici şi paramedici militari. Echipajul aeronavei este format din locotenent-comandor Florin Ianculescu – pilot, căpitan Claudia Voicu – copilot, maistru militar Ovidiu Lupu – loadmaster, locotenent-colonel Dragoş Tudose – medic şi plutonier Gabriel Mardale – paramedic. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii