Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Purtătorul de cuvânt al BOR, despre IPS Teodosie „Sinodul nu poate suspenda pe niciun membru al său care este doar cercetat

ro

03 Feb, 2017 11:10 2421 Marime text
Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa: „Sinodul nu poate suspenda pe niciun membru al său care este doar cercetat de autoritățile judiciare. Personal astept, ca şi Dvs, limpezirea cât mai onest posibil a regretabilei situații“
 
Potrivit unor surse, DNA l-ar fi trimis în judecată pe arhipiscopul TomisuluiTeodosie Petrescu pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Conform anchetatorilor, în perioada 2010 – 2016, Petrescu Teodosie, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului împreună cu ceilalți inculpați ar fi folosit și prezentat declarații false în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.) în scopul de a primi fonduri europene. Conform Legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, Teodosie riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 și șapte ani.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa. IPS Teodosie a fost trimis în judecată sub control judiciar.
Este pentru prima dată când un înalt prelat din cadrul Biseriii Ortodoxe Române este trimis în judecată.
 
Citeşte şi:

Premieră pentru BOR Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de procurorii DNA
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii