Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Puppy Vet” nu mai are voie să eutanasieze câinii și nici să-i captureze pe străzi

ro

22 Jan, 2016 19:44 3576 Marime text
 
Primăria Constanța a trimis o adresă societății Puppy Vet SRL din Constanța prin care li se aduce la cunoștință reprezentanților acestei firme că nu mai pot emite decizii de eutanasiere a cățeilor aflați la biobază.
”Având în vedere discuțiile purtate între reprezentanții Direcției Servicii Publice, reprezentantul societății dvs. și reprezentanți ai unor ONG-uri din domeniul proiecției animalelor, care au avut loc în perioada 20-21.01.2016, cei din urmă și-au exprimat intenția de a adopta, în regim de adopție la distanță, toți câinii care sunt în pericol de a fi eutanasiați, după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare și doresc să își asume responsabilitatea pentru cheltuielile de cazare, întreținere (hrană, medicamente, etc.), precum și pentru sterilizarea acestora”, atrage atenția Primăria în adresa respectivă.
Acesta este și motivul pentru care cei de la Puppy Vet nu mai pot emite decizii de eutanasiere.
De asemenea, se menționează faptul că sterilizarea câinilor, care vor fi adoptați sau vor fi adoptați la distanță din adăpost, se va efectua de către solicitanți, la cabinete veterinare specializate, cu asigurarea de către adoptatori a transportului acestora, în prezența reprezentantului Primăriei.
Pe de altă parte, Primăria le atrage atenția celor de la Puppy Vet că pentru a asigura spații suficiente de cazare, până la data de 02.02.2016, când încetează acordul cadru cu firma amintită, nu vor mai avea loc acțiuni de capturare a câinilor de pe domeniul public decât pentru situații excepționale. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • si totusi eutanasia 07 Feb, 2016 08:56 si totusi eutanasia ramane cel mai bun lucru.
  • Eu 03 Feb, 2016 09:28 Se discuta doar prostii,pentru ca la Barlad acum doua zile au venit acei hingheri cu duba albastra si au tranchilizat toti cateii si i ridicau de pe jos de ziceai ca i niste rufe ....fara nici un pic de mila fereasca dumnezeu ce soarta au acesti caini.
  • unde sunt cainii? 01 Feb, 2016 10:00 Pe data de 20 ianuarie . Puppy vet cu duba neagra CT 10 TRY a luat caini din CIMITIRUL CENTRAL! Am cautat cainii in "adapostul" de pe Varfu cu Dor, dar NU I-AM GASIT!!!! . Va rog, in calitate de administratori, sa-mi spuneti UNDE AU FOST DUSI CAINII? De ce firma Puppy vet refuza sa inapoieze cainii si care sunt motivele pentru care oamenii care solicita personal informatii de la reprezentantii primariei sunt mintiti?