Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pumnalul lui Tutankamon - dintr-un material extraterestru (video)

ro

03 Jun, 2016 14:28 2927 Marime text
O echipă de cercetători italieni și egipteni a dezlegat misterul legat de pumnalul lui Tutankamon. Astfel, potrivit cercetătorilor respectivi, citaţi de directmatin.fr, pumnalul ar fi fost confecționat din fier extraterestru, provenit dintr-un meteorit.
 

"Cercetătorii au putut stabili compoziția lamei pumnalului cu ajutorul spectrometriei de fluorescență cu raze X. Ei au descoperit astfel că lama conține 10% nichel și 0,6% cobalt, concentrații tipice fierului de origine meteorică", afirmă, în Sciences et Avenir, cercetătoarea Daniela Comelli din echipa de oameni de știință, citată de Agerpres.

 
În studiul apărut în revista Meteoritics and Planetary Science se arată că acest lucru a fost confirmat prin compararea compoziției pumnalului cu cele din 11 meteoriți metalici.
 
Pumnalul a fost descoperit în 1925 de arheologul Howard Carter, cel care a găsit mormântul lui Tutankamon, între benzile care înfășurau mumia faraonului, la nivelul coapsei. Mânerul și teaca de protecție a pumnalului nu au pus nicio problemă, fiind din aur, însă lama, în foarte bună stare de conservare, fără nicio urmă de rugină, în pofida vechimii, a fost subiect de discuții.

Acum, după ce misterul a fost dezlegat, va urma cel mai probabil alimentarea teoriei conform căreia multe monumente din Egiptul antic, îndeosebi piramidele, au fost construite de forțe extraterestre.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii