Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pudra de talc un pericol? Johnson & Johnson, obligat să plătească 55 milioane de dolari după ce o femeie a făcut cancer

ro

04 May, 2016 09:18 3102 Marime text
 
Johnson & Johnson a fost obligat luni de un juriu din SUA să plătească 55 milioane de dolari pentru o femeie care a spus că după ce a folosit produsele companiei de talc pulbere i-ar fi fost provocat cancerul ovarian, potrivit reuters.com.
 
Verdictul, la care J & J plănuieşte să facă apel, a fost cel de-al doilea proces pierdut direct pentru companie, care se confruntă cu aproximativ 1.200 de procese intentate de consumatori care vorbesc despre riscurile de cancer pe care le-ar produce pudra pe talc.
 
În urma unui proces de trei săptămani, în Missouri, membrii juriului ai instanței de stat au deliberat timp de aproximativ o zi înainte de a da un verdict pentru Gloria Ristesund care a primit 5 milioane de dolari ce reprezintă daune compensatorii și 50 de milioane de dolari daune exemplare.
 
Purtătoarea de cuvânt al J & J a declarat că verdictul contrazice cei 30 de ani de cercetare în ceea ce priveşte siguranța pudrei de talc. De asemenea aceasta a mai precizat că reprezentanții companiei „intenționează să facă apel și va continua să apere siguranța produselor sale”, conform reuters.com.
 
Persoana care a avut câștig de cauză în roces a spus că a folosit timp de zece ani produsele pe bază de pudră de talc (care includ bine-cunoscutul praf pentru copii pentru organele genitale) ale firmei J & J. Potrivit avocaților săi, a fost diagnosticată cu cancer ovarian și a trebuit să fie supusă unei histerectomie și operații conexe, cancerul ei fiind acum în remisie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii